tiistai 22. maaliskuuta 2016

Sijan hakua






Sijamuotoja-blogissa haetaan ihmiselle sijaa ja muotoja - sijamuotoja unohtamatta. Onko sijaa? Onko sijaa ihmiselle, sivistykselle, inhimillisyydelle, etiikalle, estetiikalle, dialogille - karnevalistista naurua unohtamatta. Onko sijaa suvaitsevaisuudelle, mutta ei sellaiselle suvaitsevaisuudelle, joka unohtaa Ranskan valllankumouksen arvot: vapauden, veljeyden ja tasa-arvon. Onko sijaa lempeälle, tai monimieliselle ironialle, itseironiaa unohtamatta.

Tervetuloa uudet ja vanhat (Potjomkinin päiviä-blogista tutut) lukijat!

Kun jo useita viikkoja sitten kirjoitin Sijamuotoja-blogin ylläolevia aloitusrivejä, en tietysti tiennyt tästä päivästä ja Brysselin terrori-iskusta. Kun nyt luen uudelleen nuo rivit, kysyn niiden sanoin uudelleen: onko sijaa ihmiselle, sivistykselle, etiikalle, estetiikalle, dialogille?

Diktatoriset toimijat tappavat mieluummin kuin keskustelevat. Mutta samaan aikaan yhdessä maailman suurimmista demokratioista presidenttiehdokas flirttailee väkivallalla ja ihmisryhmien leimaamisella. Vaatii henkien erottamisen lahjaa ymmärtääkseen maailmaa, jossa demokratia ja ei-demokratia muistuttavat toisiaan.

Eeva-Liisa



1 kommentti:

  1. Hyvää pääsiäistä Eeva-Liisalle Göteborgista toivottaa VIrve

    VastaaPoista